Projectcoördinator

Lucienne Bartels

Regionaal Archief Rivierenland

SPREKENDE HERINNERINGEN

Verhalenvangers gezocht!

Rivierenland staat bol van verhalen. Veel daarvan zijn opgeschreven en vastgelegd, maar nog meer verhalen zitten in ons hoofd. Iedereen heeft een verhaal te vertellen dat het bewaren waard is. Om al die verhalen te verzamelen hebben we jouw hulp nodig. Je gaat voor ons op pad om mensen in de regio te interviewen.

Help je mee?

Om al die verhalen te verzamelen hebben we jouw hulp nodig. Je gaat voor ons op pad om mensen in de regio te interviewen en hun sprekende herinneringen op te halen. Wonen in een overvolle, tochtige barak. Voor het eerst mogen stemmen op je 40ste. Je hele boerenbedrijf naar de polder verhuizen. Zwemles krijgen in de Lek. Veel mensen herinneren zich nog het Rivierenland van hun jonge jaren. Daarover zijn veel en diverse verhalen te vertellen. Verhalen over een totaal ander leven dan nu. Nog niet eens zo lang geleden.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Rivierenland en geniet je van persoonlijke verhalen? Dan zoeken we jou! Wij geven je een interviewcursus en we begeleiden je bij het interviewproces: van een verteller zoeken tot en met het schrijven van het verhaal.

 

Enthousiast?

Neem dan vrijblijvend per e-mail contact op met Lucienne Bartels (oralhistory@rarivierenland.nl).

 

Je kunt hier de folder (pdf) downloaden.

Training

We hebben de volgende training voor het project Oral History / Spekende Herinneringen gepland. De training wordt gegeven in twee delen:

 

Eerste deel: 14 maart 9.30 – 13.30
Tweede deel: 21 maart 9.30 – 13.30

 

De training wordt gehouden bij het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) in Tiel.

 

Kun je deze data niet maar wil je wel graag een training volgen? Mail ons dan gerust dan kijken we naar de mogelijkheden bij een volgende training.