Wees op je vierkante meter een vorst_Vierkant

ZA 19 FEBRUARI 2022

Wees op je vierkante meter een vorst

Zaterdag 19 februari was het voor iedere inwoner van het Rivierenland mogelijk om te luisteren naar het Theaterconcert “Wees op je vierkante meter een Vorst”.

Een viertal top muzikanten, onder leiding van Kees van der Zwaard, is verantwoordelijk voor dit bijzondere concert dat een ode is aan toneelregisseur Gerard Evers. Beide voorstellingen waren uitverkocht en van de livestream is een prachtige opname gemaakt die onderaan deze pagina is terug te zien.

 

Gerard Evers
Kees van der Zwaard en muzikanten Hein Franssen, Andrea van Beek, Sanne de Graaf en George Pancras hebben de inspiratie voor het concert gevonden in het werk van de in 2018 overleden Deilse regisseur Gerard Evers. Gerard vormde, verbond, verblijdde en vermaakte met zijn werk vele mensen. Vanuit zijn diepe overtuiging dat elk mens een verhaal te vertellen heeft, en op zijn of haar vierkante meter een vorst kan zijn, wist hij de meest bijzondere mensen te bereiken, haalde hun verhalen op en vertelde deze levensverhalen in prachtige voorstellingen. Het theaterconcert bestaat uit liedjes die de afgelopen jaren zijn ontstaan in het Rivierenland bij community-art projecten en voorstellingen zoals Natland, Klei, Binnen de Poorten en Buren Toen Theater. 

 

Superdorp
Het theaterconcert was tevens een opmaat naar een nieuw, groot community-art project met als werktitel “Superdorp” dat zal plaatsvinden in 2024. Voor dit community-art project wordt de komende tijd gewerkt aan een plan voor het werven van nieuwe makers uit de regio. Dit concert was een prachtige kick-off om nieuwe, creatieve makers van het Rivierenland warm te maken voor een grote regionale productie. 

kijk terug: