Introductiefilm MET

De MET

Ella Kok-Majewska, directeur van het Regionaal Archief Rivierenland, vertelt in dit filmpje over de MET –  de Mobiele Erfgoed Tentoonstelling – een modulair systeem van elementen waarmee erfgoed-organisaties heel eenvoudig zelf een expositie kunnen opzetten.

De MET is speciaal gemaakt om de vele erfgoedschatten die we hebben  te kunnen tonen aan mensen die niet in de gelegenheid zijn vaste tentoonstellingslocaties te bezoeken. De MET kan in gezet worden om een tijdelijke tentoonstelling op locatie in te richten, in een verzorgingshuis of een publieke ruimte bijvoorbeeld. De elementen zijn in verschillende samenstellingen te gebruiken. Ze bieden de mogelijkheid om zowel objecten als documenten, fysiek en met beeldschermen, te presenteren.

Het staat elke erfgoed-organisatie in de regio rivierenland vrij de MET in te zetten. Hiermee willen we erfgoed toegankelijker maken en dichter bij de inwoners brengen.

Heeft u vragen over de MET? Stuur dan een mail aan jzilverschoon@rarrivierenland.nl