Verhalenvangers gezocht

Het Erfgoedpact Rivierenland, een samenwerking van acht gemeenten in Rivierenland die samenwerken in het Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland, zoekt verhalenvangers. Wat dat zijn? Verhalenvangers zijn mensen die op pad gaan om persoonlijke herinneringen van inwoners van de regio op te tekenen. Interviewers die mensen vragen stellen over hun dagelijks leven in het Rivierenland van na de Tweede Wereldoorlog. Over hun schooltijd. Over huishouden en werk. Landbouw, industrie en techniek. De eerste keer stemmen. Op basis van deze gesprekken leggen zij die verhalen vast.

De verhalen die de mensen hebben zijn onderdeel van de geschiedenis van de regio. Verhalen die de moeite van het bewaren waard zijn. Verhalen van vroeger vertellen en delen brengt mensen samen. De gesproken herinneringen komen ook voor een breed publiek beschikbaar via de site mijngelderland.nl. En ze vormen de inspiratie voor vertelvoorstellingen en een podcast-serie.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Rivierenland en geniet je van persoonlijke verhalen? Dan zoeken we jou! We geven je een interviewcursus en we begeleiden je bij het interviewproces: van een verteller zoeken en benaderen tot en met het schrijven van het verhaal.


Meedoen?
Kijk op de website van het Erfgoedpact voor alle informatie.