Tentoonstelling: Corona in Tiel

Nieuwe tentoonstelling

Corona in Tiel

Vanaf 7 maart kun je in het Regionaal Archief Rivierenland een gratis fototentoonstelling bekijken. Het onderwerp is: Corona in Tiel, over hoe men in Tiel de coronatijd beleefde. De tentoonstelling wordt gepresenteerd in de MET, de Mobiele Erfgoed Tentoonstelling. Deze elementen zijn speciaal ontworpen om tentoonstellingen op locatie te presenteren. De MET staat voor deze tentoonstelling opgesteld in het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) in Tiel. 

 
Naast deze tentoonstelling in het RAR is er ook een tentoonstelling met hetzelfde onderwerp in Zinder. En er is een prachtig fotoboek samengesteld over deze periode. Deze activiteiten zijn een initiatief van gemeente Tiel.
 

 

Een tijdsbeeld

De coronaperiode had een grote invloed op ons allemaal. De foto-exposities en het fotoboek geven een bijzonder tijdsbeeld hoe we deze jaren alleen en met elkaar in Tiel hebben beleefd. Dit kan voor herkenbaarheid, troost en verbinding zorgen.

 

Fototentoonstellingen

Het RAR staat in het teken van publieksinzendingen. Je ziet foto’s en leest verhalen van (amateur)fotografen, inwoners, ondernemers, clubs en vele anderen.

In Zinder Expo zie je een selectie van het werk van de landelijk bekende Tielse fotograaf Raphaël Drent.

 

Fotoboek
Er is ook een speciaal fotoboek met meer dan 130 foto’s van Raphaël Drent en interviews door Tessa Ariaans met Tielenaren: inwoners, zorgmedewerkers, winkeliers, horeca- en sportondernemers, mensen uit de culturele sector en meer. Daarin wordt een reis in beelden gemaakt van bijna twee jaar. Het boek is vanaf 11 maart te koop in Zinder en bij boekhandel Arentsen in Tiel.

 

Locaties en openingstijden

Regionaal Archief Rivierenland (RAR):

7 maart t/m 14 april 2023
Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur
Adres: J.S. de Jongplein 3 in Tiel

Zinder Expo:

11 maart t/m 15 april 2023
Maandag: 13.00 – 22.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 22.30 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
Adres: Rechtbankstraat 1 in Tiel